Žiri

Marko Pavlović Produkt dizajner

Marko Pavlović rođen je 1981. godine u Zagrebu. Godine 2009. diplomirao je Preddiplomski studij dizajna na smjeru industrijskog dizajna. Trenutno radi kao samostalni dizajner i vanjski suradnik s domaćim i stranim tvrtkama stvarajući jedinstvena rješenja u različitim kategorijama proizvoda, ali s posebnim fokusom na igračke i slagalice.

Za vrijeme studija i po završetku, prisutan je na brojnim domaćim i međunarodnim izložbama i natječajima na kojima je nagrađen prestižnim nagradama iz područja industrijskog, odnosno produkt dizajna.

“Izazovi su brojni, a samostalni dizajner mora ujedno biti dobar radnik i šef. Zapravo si u poziciji menadžera jer moraš na adekvatan način upravljati resursima kao što su vrijeme, novac, znanje i oprema. Jedan od najvećih, ako ne i glavni izazov, je izgradnja i održavanje dobre baze klijenata i kvalitetnog odnosa s njima. Dodatno, potrebno je težiti stvaranju različitih tokova prihoda. To je na primjer moguće postići realizacijom projekata koji mogu dugoročno donositi zaradu ili tantijeme, i jednokratnih projekata koje je moguće odraditi u kraćim vremenskim intervalima. Kao treću i najizazovniju mogućnost vidim samostalnu proizvodnju i prodaju vlastitih proizvoda te izgradnju vlastitih robnih marki, na način dizajnera-poduzetnika.”

Cijeli intervju sa žiratorom možete pronaći ovdje.