Žiri

John L. Walters (UK) Urednik i suvlasnik Eye magazina

John L. Walters je urednik i suvlasnik (sa Simonom Estersonom) magazina Eye, međunarodne revije grafičkog dizajna. Bio je glazbenik i glazbeni producent prije nego što je 90ih projektom Unknown Public ušao u sferu izdavaštva. Osim za Eye, pisao je za The GuardianPortBoatLondon Jazz News, Varoom, Crafts, The Wire, AR, Pit i Jaguar. Kurirao je i kreirao programe mnogih događanja povezanih s magazinom Eye, uključujući konferenciju Critical Tensions, nekoliko ‘arhivskih noći’ (u Londonu, New Yorku i Amsterdamu), kao i redovni program Type Tuesdays u Knjižnici St Bride u Londonu.

Uz magazin Eye, Walters je urednik i Pulpa, časopisa koji Eye objavljuje za talijansku tvornicu papira Fedrigoni. Autor je monografije Alan Kitching: Život u visokom tisku (Laurence King) i Pedeset vrsta pisma koji su promijenili svijet (Design Museum). Šest je puta nominiran za Nagradu BSME (British Society of Magazine Editors), koju je i dobio 2002. i 2016. godine. U veljači 2020. John L. Walters bio je jedan od gostiju predavača na Plan D. konferenciji.

Pisci i urednici, kao i umjetnički direktori časopisa, ne bi trebali biti glavna priča. Svoje iskustvo i znanje unosimo u temu, ali časopis je za njegove čitatelje – za koje pretpostavljamo da za svaki članak ili kritiku žele najbolje riječi i najprikladnije fotografije. Stvaranje časopisa nije forma samoizražavanja. Rekavši to, uvijek će se naći dio osobnosti koji će se provući, a to se događa i u dizajniranju.
John L. Walters

Cijeli intervju sa žiratorom možete pronaći ovdje.